Olipa käytössäsi tietokone, älypuhelin tai tabletti, voit hyödyntää sitä monipuolisesti musiikin kuuntelemiseen. Voit kuunnella musiikkia siihen soveltuvien kuulokkeiden tai kaiuttimen kautta. Lisäpotkua musiikkielämykseen voit saada yhdistämällä digitaaliseen laitteeseesi mikrofonin tai kitaran.

Kuulokkeet musiikin kuunteluun

Hyvät langattomat kuulokkeet toistavat musiikin autenttisesti, tehden kuuntelusta kokonaisvaltaisen, nautinnollisen kokemuksen. Ne voivat myös toimia vastamelukuulokkeina. Laadukkaiden kuulokkeiden merkkejä ovat myös niiden kestävyys käytössä ja hyvä akunkesto. Kuuntelukokemus voi häiriintyä, mikäli kuulokkeita joutuu lataamaan jatkuvasti. Vertailun erilaisista nappikuulokkeista voit lukea täältä.

Kaiuttimet musiikin kuunteluun

Hyvän kaiuttimen tunnusmerkkejä ovat korkealaatuinen ääni ja pitkä käyttöaika. Usein kaiuttimia voi käyttää Bluetooth -toiminnallisuuden avulla langattomasti. Tietyissä tapauksissa voit yhdistää kaiuttimeen myös muita laitteita, kuten mikrofonin ja kitaran. Kaiuttimet ovat nykyään varsin kompaktin kokoisia, joten et tarvitse niiden säilyttämiseen suuria tiloja. Usein työpöydän kulmakin riittää. Kaiuttimien käyttömukavuutta voi lisätä kaukosäätimellä. Tällöin sinun ei tarvitse liikkua vaihtaaksesi kappaleen toiseen.

Musiikin kuuntelu reissun päällä

Mikäli kuuntelet musiikkia sähköverkon ulottumattomissa, kannattaa sinun varustautua ulkoisella Powerbankilla. Nämä ovat varsin näppärän kokoisia ja kulkevat usein mukana jopa taskussa. Powerbank lisää kuunteluaikaa huomattavasti, joten se saattaa olla hyvinkin kannattava investointi.

Sateisella säällä digitaaliset laitteet kannattaa suojata vedenpitävällä kotelolla tai laukulla. Ethän halua, että arvokkaat digitaaliset laitteesi tuhoutuvat sateen yllättäessä ja musiikin kuuntelu loppuu kuin seinään? Tarkista kaikki lisävarusteet musiikin kuunteluun täältä ja osta mitä tarvitset. Muista myös noudattaa järjestyslakia kuunnellessasi musiikkia julkisella paikalla!