Aloittelevan artistin tie voi joskus olla kivikkoinen. Palo ja into tehdä ja esittää musiikkia löytyy, mutta kuulijoiden ja fanijoukon haaliminen voi olla haastavaakin puuhaa. Tunnettuus on saavutettava keinolla millä hyvänsä, jos uraa haluaa jatkaa, mutta keinoja siihen ei aina tule keksineeksi. Jos haluaa loistaa maailman kirkkaimpien pop-tähtien tavoin, kannattaa omaa osaamistaan markkinoida jopa hieman aggressiivisesti. Mahtava tapa saada potentiaaliset fanit kuuntelemaan omaa tuotantoa voi olla esimerkiksi antaa heille omaa musiikkia sisältävä USB-muistitikku. Tikkuun kannattaa lisäksi painattaa oma logo, joka on monesti paras keino saada ihmiset luomaan mielikuvia musiikin ja sen esiintyjän välille. USB-tikkuja saa melko edullisesti, joten kyseessä on hyvin kustannustehokas markkinointikeino. Hyviä muistitikkuvaihtoehtoja löytyy.

Muita fanituotteita

Ilmainen tavara vetoaa aina ihmisiin, joten miksipä et artistina painattaisi logoasi muihinkin markkinointituotteisiin. Esimerkiksi T-paitoihin saa mahtumaan suuriakin kuvia ja niistä markkinointi välittyy myös muillekin kuin tuotteen haltijalle. T-paitaa persoonallisempia markkinointituotteita voivat olla vaikka mainoskarkit tai painatettu sateenvarjo. Erilaisia mukeja käytetään niin ikään usein oman toiminnan mainostamiseen, kuin myös julisteita ja kyniäkin. Jos budjettia löytyy, voit tehdä kuuntelijakuntaan suurenkin vaikutuksen tarjoamalla omalla logollasi varusteltuja kuulokkeita, kelloja tai vaikka kannettavia kaiuttimia. Avaimenperät ja huulirasvat lahjoina varmistavat puolestaan, että logosi kulkee lahjan saajan mukana aina. Panostamalla muutaman satasen erilaisiin markkinointituotteisiin pääsee jo pitkälle, sillä esimerkiksi kuulokkeita voi saada painatettuna jopa noin yhden euron hintaan kappale.

Ole ahkera sosiaalisessa mediassa

Ennen kuin aloitat oman toimintasi markkinoimisen, kannattaa käyttää hetki aikaa suunnitteluun. Nimi tulee luonnollisesti olla valmiina jo aluksi ja myös markkinoimiseen käytettävää budjettia kannattaa miettiä. Perusta sosiaalisen median tilit ja mieti, mikä juuri sinun musiikissasi ja esiintymisessäsi on erikoista ja puhuttelevaa. Nykyaikana ihmiset viettävät aikaa internetissä enemmän kuin koskaan, joten suunnittele ja toteuta some-markkinointisi huolella. Ole aktiivinen, jaa kuvia ja videoita ja hauskoja tapahtumia. Voit lisätä pätkiä levyttämissessioista tai keikoista ja pyytää myös kuulijakuntaa merkitsemään sinut omiin kuviinsa. Jos tunnet muita artisteja tai bändejä, sovi heidän kanssaan yhteistyöstä. Kun molemmat osapuolet tykkäävät, jakavat ja kommentoivat toistensa tekeleitä, tuo se kummallekin lisää potentiaalisia faneja.